Harikalar Diyarı Bursa’dan, Harika Görüntüler ve Harika Tatlar

TDED Erzurum Şube Başkanı Gazeteci-Yazar Murat Ertaş’la Abdal Cami çevresini gezip, Abdal Simit Fırınlarında da Bursa’ya özgü, meşhur simit ve tahinli pidenin tadına bakıp, ustalarından da bilgiler aldık.

İhtişamlı tarihi yapıları ve eşsiz doğal güzellikleriyle gözlere hitap eden harikalarının yanı sıra kendine özgü yeme-içme çeşitliliğiyle de damak zevkine hitap eden harika lezzetleri vardır Bursa'nın.


Abdal Camii çevresindeki fırınlarda, odun ateşinde pişirilen simit ve tahinli pide de Bursa’ya özgü lezzetlerdendir. Bu fırınların önünde, ulu çınarların gölgesindeki tabureler sabahın erken vakitlerinden akşamın geç saatlerine kadar hiç boş kalmazlar. Sabah kahvaltı için gelenlerle şenlenen fırınların önünde, öğlen -  akşam, kısacası günün her saatinde sıcacık simit ve tahinli pide için kuyruklar oluşmaktadır.  Çay, simit ve tahinli pideye hoş sohbetlerde eşlik etmektedir.   


Yakın bir zamanda, Bursa’yı ziyaret eden Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Erzurum Şube Başkanı Araştırmacı Gazeteci-Yazar Murat Ertaş Hocamla Ördekli Kültür Merkezinde buluştuk ve Abdal Cami çevresini gezip, Abdal Simit Fırınlarında da Bursa’ya özgü, meşhur simit ve tahinli pidenin tadına bakıp, ustalarından da bilgiler aldık.


Bursa’nın eski mahallelerinde Tuzpazarı'nda, Abdal Camii ve Türbesinin de yer aldığı bu muhit, simit fırınlarının yanı sıra birçok tarihi ve kültürel güzelliklerle süslü bir vaziyettedir. Fırınların yanı başında, yüzlerce nostaljik objeyle otantik bir ortam olan Bursa Antikacılar Derneği, yolun karşısında muhteşem görüntüsüyle Tarihi Ördekli Hamamı Kültür Merkezi ve Abdal Caminin arka tarafında yer alan, vitrinlerinde çok ilginç bıçak ve kılıçların sergilendiği Bursa Bıçakçılarılar çarşısı ve çevrede bulunan diğer tarihi yapılar-kemerle rengarenk bir görünümdedir bu civar.


Daha sonra 152 Evler Prof. Tezok Caddesindeki Hekimoğlu Cağ Kebaba uğradık. Çok şık ve nezih bir mekanda hizmet sunan Hekimoğlu Cağ Kebap, mekanıyla, sunduğu kaliteli hizmetle kısa sürede Bursa’da cağ kebabın üssü durumuna gelmeye namzettir.


Kuzu etinden hazırlanan nefis cağ kebap, başlatılan bir kampanyayla 7,5 TL’ ye müşterilerine sunulmakta, cağ kebabın yanında Erzurum’un meşhur Cevizli Kadayıf dolması da iştahları kabartmaktadır. Ayrıca Hekimoğlu’nun menüsünde pide, lahmacun, cantık ve İskender de yer almaktadır.

Hekimoğlu’nun işletmecisi Ali Akan Beye gösterdikleri misafirperverlikten dolayı teşekkür ederken,  Bursa’mızda, böylesine nezih bir mekanda sundukları çok kaliteli hizmetlerinden dolayı da tebrik ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder