12 Mayıs 2024 Pazar

Palandöken’in Koynun da Bir Güzel Göl DSİ Tekederesi Göleti


İlk durağımız Erzurum Merkeze yakın en güzel piknik alanlarından birisi olan DSİ Tekederesi Göleti. Çat yolunun on ikinci kilometresinden yolu ayrılıyor. Üç kilometre sonra çevresi çam ağaçlarıyla çevrili, içinde ördeklerin yüzdüğü, martıların (su kuşu) uçuştuğu bir göl manzarasıyla gözlerimiz aydınlandı. 

Hani Bursa’dan Gemlik’e giderken, Gemlik’ten bir önceki yokuşun başlangıcında Orhan Veli’ şiirinden bir dizenin yazıldığı bir tabela var ya; “Gemliğ’e doğru bakarken denizi göreceksin sakın şaşırma..” Gerçekten de tepeye çıkıldığında birden denizle karşılaşıldığı gibi, işte Palandöken dağlarının koynundaki bu gölette insanı öylesine şaşırtıyor.


Göl çevresindeki piknik alanları halka açık. Kamelyalar, bolca içme ve kullanma suları bulabileceğiniz çeşmeler, temiz tuvaletler, kısacası güzel bir gün geçirebilmeniz için birçok şey var burada. Göl kıyısında kahvaltımızı yaptıktan sonra ayrılıyoruz buradan. Gölet hakkında benim söyleyeceklerim bu kadar. Diğer güzellikleri de dilerseniz kendiniz gidin görün, yaşayın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder