26 Ekim 2023 Perşembe

BM ve NATO Kapsamında Türk Askerinin Bulunduğu Ülkeler Bölüm 3

 

Türkiye’nin, sınırları dışındaki Askeri Üsleriyle ilgili analiz çalışmaları kapsamında hazırladığımız video serisin ilkinde; Bosna-Hersek, ikincisinde ise Kosova’daki Türk Askeri Üsleri hakkında orijinal ve özel görüntüler eşliğinde çok ilginç bilgiler vermiştik.

 Eğer izlemediyseniz, bu videonun hemen ardından, Türkiye’nin, Bosna-Hersek ve Kosova’daki Askeri Üsleri başlıklı videomuzu izlemenizi tavsiye ediyoruz.

Türkiye’nin, sınırları dışındaki Askeri Üsleriyle ilgili hazırladığımız analiz video serisinin üçüncüsü olan bu videoda; Birleşmiş Milletler ve NATO Kapsamında Türk Askeri Unsurlarının bulunduğu; Lübnan, Afganistan, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Mali ve Orta Afrika Cumhuriyeti hakkında bilgiler yer alacaktır.

Afganistan:


Afganistan'da NATO kasamın da ve ikili anlaşmalar gereği Türk Askeri bulunduğu bilinmektedir. Asker sayısı, uluslararası ilişkililer ve politik gerekçelerle değişmektedir.

Lübnan:


Lübnan’da 100 civarında Türk Askeri olduğu tahmin ediliyor ve Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü kapsamında görev yapıyor. Türkiye 10 yılı aşkın süreden beri Lübnan’da Birleşmiş Milletlere destek veriyor.

Birleşmiş Milletler Misyonu kapsamında belirsiz veya az sayıda Türk askeri bulundurduğu diğer ülkeler ise; Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Mali ve Orta Afrika Cumhuriyeti.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder