1 Nisan 2023 Cumartesi

Murat Ertaş, Erzurum Adına Milletvekili Seçilmelidir! Peki, Neden?

 

Murat Ertaş Hocamın, AK Partiden Milletvekili aday adayı olduğunu öğrendiğimde, Şehrim ve Ülkem adına gerçekten çok sevindim. Ve şu Mübarek ayda canı gönülden Murat Hocamın, ilk sıralardan kesin aday gösterilmesini ve seçilerek TBMM gitmesini, içtenlikle Rabbim’ den diliyorum.


Murat Ertaş Hocama, vebali gerçekten çok ağır olan, Şehrimizi temsilen Milletvekili aday adayı olmasından dolayı şükranlarımı sunarken, kesin adayların belirlenmesiyle ilgili kriterler hakkında âcizane fikirlerimi de kısaca belirteceğim.

Partilerde kesin adayları belirleyen komisyonlar olduğunu biliyoruz. Bu komisyonların görevi, aday adaylarının; eğitimlerini, yeteneklerini, insan ilişkilerini ve bugüne kadar yaptıkları faaliyetlerini en ince ayrıntısına kadar araştırarak, Ülkemize, Partiye ve Adayların Seçim Bölgeleri için en üst düzeyde fayda sağlayacak birikime sahip adayları belirlemektir.

Gerçek olan şu ki, seçimlerde vatandaşımızın çoğunluğu, adayların kim olduğunu çok fazla dikkate almadan, Cumhurbaşkanımıza oy vermektedirler. Her ne kadar durum böyle olsa bile, bazen öyle adaylar seçiliyor ki, en azından onları tanıyıp bilenler bile hayret ediyor ve gönül verdikleri Cumhurbaşkanımıza ve Partiye küserek oy vermekten vazgeçiyorlar!

Vatandaş olarak bizleri temsilen seçtiğimiz adaylarda Şahsen, en çok şu özelliklerin baskın olmasını isterdim:

  • Bir konuda veya birkaç konuda yüksek ihtisas sahibi,
  • Geçmişlerinde; Seçim bölgeleri için veya Ülkemiz ya da Uluslararası boyutta, toplumsal, çevresel vb. konularda veyahut ta ihtisas alanları yönünde projeler geliştirmiş,
  • Vatan Millet mevzularında; toplum önünde mutlaka tepkilerini en yüksek tonda ortaya koymuş,
  • Geçmişte; toplumsal olaylarda veya durumlarda gerektiğinde elini taşın altına koymaktan geri durmamış,
  • Dürüst, merhametli, hoşgörülü, cesur ve fedakâr yiğit insanlar olarak, hem Meclis faaliyetlerinde hem de vatandaşla olan ilişkilerinde vicdanlarının sesine kulak veren insanlar olmalarını isterdim.

Murat Ertaş Hocam Meclisse gitmeli. Bu güne kadar Şehrimiz için çalışmalarından dolayı Milletvekilliğini anasının sütü gibi helal olarak hak etmiştir.

Murat Hocam özgeçmişine, oldukça mütevazı davranarak sadece öğretmen olduğunu yazmış! Aslında bu kadar mütevazı davranmasını yadırgadım. Çünkü Murat Hocamın birçok unvanı bulunmaktadır ve bu unvanlarda başkalarının kullandıkları gibi uyduruk şeyler değildir.

Murat Ertaş; eğitimci, yönetici, şair, yazar, gazeteci, televizyon sunucusu ve program yapımcısı ve hem şehrimiz adına faaliyetleri olan hem de Ülkemiz çapında hizmetleri olan STK’ların kurucusu ve yöneticiliğini yapmıştır ve halen yapmaktadır.

Yakından bildiğim için söylüyorum, akrabalarının çoğu başka şehirlerde yaşadıkları ve onunda gelmesini çok istedikleri halde, gideceği şehirlerde çok daha fazla imkanlara sahip olabilecekken, Murat Hocam Erzurum’dan ayrılmamıştır.

Ve Şehrimizin her derdiyle dertlenmiş ancak sadece yakınmakla kalmayıp dertlere çare üretmek için projeler gerçekleştirmiş ve bu yönde yoğun çalışmalar yapmıştır.

Şehrimizin her sevinciyle de sevinmiş, gurur duymuş ve bunu da dünya alemle paylaşmıştır.

Murat Hocamın Milletvekili olarak Meclise gitmesi, hem şehrimiz hem de Ülkemiz adına büyük bir kazanç olacaktır. Çünkü Murat Ertaş, Erzurum’da yaşamasına rağmen, yazılarıyla, projeleriyle ve daha birçok çalışmalarıyla Ülkemiz hatta yeryüzü adına vizyonu olan bir entelektüeldir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder