14 Mart 2018 Çarşamba

Bursa'daki Erzurum; "Muhammet Ertaş"


Bursa’daki Erzurum yazı dizimiz vesilesiyle, Erzurumlu Araştırmacı-Yazar, www.bursaseyirdefteri.com yöneticisi Mahmut Celal Özmen’le beraber, bu gün çok kıymetli bir hemşerimizi ziyaret ettik.

Muhammet Ertaş, memuriyeti dolayısıyla 1981 yılında Erzurum’dan ayrılmış. Ülkemizin birçok şehrinde görev yaptıktan sonra, 2008 yılında Balıkesir Susurluk Şeker Fabrikasından Bölge Şefi olarak emekliye ayrılmış ve Bursa’ya yerleşmiş.



Ilıca’ya bağlı, eski adıyla Erinkar, yeni ismiyle Ocak köyü doğumlu. Muhammet Bey, Erzurum’dayken, Ilıca İdman Ocağı spor kulübünde futbol oynamış,  antrenörlük yapmış ve milli hakim olarak maçlarda yönetmiş.

Erzurum’a en son 2014 yılında gitmiş. Muhammet Bey, her ne kadar bedenen baba ocağımız Erzurum’dan uzak olsak da, gözümüz-gönlümüz hep Erzurum’da, sosyal medyadan Erzurum’u çok yakından takip ettiğini söyledi.

Erzurum’u nasıl gördüğüyle ilgili sorumuza ise; “Maalesef şanına layık, hak ettiği bir gelişme yok” diyerek cevaplandırdı.

Muhammet beyi, merkez Nilüfer ilçesi Beşevler mahallesinde, bilgisayar bakım, tamir işleriyle beraber internet kafe olarak ta hizmet sunan oğluna ait iş yerinde ziyaret ettik.    
Göstermiş olduğu ilgiden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder